top of page
One Tree Planted horizontal logo.png

Reforestation Partner

PhotoRoom-20230525_080629.jpg

Bryr du dig också om miljön? Hej kompis! Nedan kan du läsa mer om de beslut vi har tagit i miljöhänseende. 

One Tree Planted

1 beställning = 1 träd

Vi är oerhört stolt Reforestation Partner till välgörenhetsorganisationen OneTreePlanted. För varje beställning  i vår webshop planteras ett träd av OneTreePlanted - tillsammans gör vi skillnad! Våra senaste donationer har gått till Amazonas regnskog och till trädplantering i brandhärjade British Columbia. Läs mer om OneTreePlanteds fina arbete här: OneTreePlanted.org

One Tree Planted055.jpg

Materialval

Inget slit-och-släng

Vi arbetar endast med ädelmetaller i form av silver, guld, roséguld och rhodium. Basen i våra smycken är alltid sterlingsilver vilket ger våra smycken ett bestående värde. När de nått sin livslängd kan de återvinnas och omarbetas till nya smycken. Material som blir över vid vår egen smyckestillverkning återvinns eller omarbetas till nya smycken.

20220825_094048.jpg

Materialval

Förpackningar

Våra miljömärkta smyckesaskar och bärpåsar tillverkas i Danmark och är gjorda av kartong, certifierad av Forest Stewardship Council (FSC), och vattenbaserat lim. Även det presentpapper vi använder är miljömärkt och kommer från Danmark. Vårt silkespapper består av 100% återvunnet material och det kuvert som vi använder när vi postar smycket till dig är FSC-märkt och källsorteras som kartong. 

20221108_153316.jpg

Belöning

Bra jobbat!

Har du läst allt ovan? Bra jobbat! Nu förstår vi att du också är en riktig miljövän. Det vill vi belöna med att ge dig 10% på ditt nästa köp  och det får du genom att ange värdekoden ECO10 i kassan 💚 Värdekoden gäller en gång per kund och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 

Vi hoppas du tycker att de beslut vi fattat i miljöhänseende adderar lite extra värde till ditt smycke.

Clapping Audience

Tillverkning

Närtillverkat

Flertalet smycken skräddarsys och sluttillverkas hos oss här i Sverige. Det minimerar risken för materialsvinn och ger dig som kund större valmöjligheter. Vi har ingen import från Asien. Material och delar samt i förekommande fall färdiga smycken beställs från väletablerade leverantörer som har sin tillverkning inom EU. Det ger kortare transporter och säkerställer att smyckena tillverkas under goda arbetsförhållanden och följer hårda miljökrav.

shutterstock_image (12).png

Materialval

Pärlor och kristaller

Utvinning av ädelstenar sker genom gruvbrytning eller vaskning och medför ofta enorm påverkan för djurliv och miljö. Istället för ädelstenar använder vi kristaller tillverkade inom EU av världsledande tillverkare, samt cubic zirconia. Av hänsyn till musslor och korallrev använder vi inte naturliga pärlor i våra smycken utan exklusiva kristallpärlor av högsta kvalité.

PhotoRoom-20220316_1200442.png

Övrigt

Klimatsmart

För att spara på naturens resurser hanterar vi alla blanketter digitalt. Det gäller allt ifrån orderbekräftelse och följesedel som skickas per mail, till vår returblankett som enkelt skickas in digitalt via hemsidan. 

I kollektionen Vintage erbjuder vi som en del i vår klimatsatsning vintagesmycken inropade från välrennomerade auktionshus. Trendigt, miljövänligt och oerhört uppskattat av våra kunder.

Forest Road
bottom of page