top of page
Grainy Surface
20220310_124720_edited.jpg
PhotoRoom-20230525_080629.jpg

Vore det inte härligt om de smycken jag tillverkar idag säljs som vintagesmycken om hundra år! Här hittar du tips och tricks för att förlänga dina smyckens livslängd.

Snabbfakta:

- Ta på smycket sist och ta av det först

- Kristaller och kristallpärlor är känsliga för vatten, ta av smycket innan du duschar eller badar 

- Putsa med torr och mjuk trasa

- Smycken utan kristaller/kristallpärlor kan rengöras miljövänligt med bakpulvermetoden, se film nedan

Ju bättre du tar hand om dina smycken, desto längre kommer de att hålla sig fina. Följ våra skötselråd för att hålla ditt smycke glänsande.

Vårt bästa råd är att lämna smycket utanför badrummet. Alla smycken mår bäst av att undvika kontakt med vatten, tvål, schampo, parfym, hårspray och hudvårdsprodukter, men extra känsliga är smycken med pärlor och kristaller. Ta alltid av sådana smycken innan du duschar eller badar och ta av ringar när du tvättar händerna eller diskar. Anledningen är att både pärlor och kristaller tappar sin lyster och kan lossna vid långvarig kontakt med vatten. Har oturen ändå varit framme och en pärla eller kristall lossnat från sitt fäste - kontakta oss så hjälper vi gärna till att montera en ny.

En bra regel är att ta på ditt smycke sist och ta av det först. 

Våra smycken i guld, roséguld och rhodium är pläterade, vilket betyder att ädelmetallen ligger som ett ytskikt över smycket. Detta ytskikt nöts med tiden. För att skydda pläteringen, undvik kontakt med hårda material och förvara smycket skyddat. Under pläteringen i våra smycken finns dock alltid sterlingsilver. Det betyder att du, när pläteringen nötts bort, har ett vackert silversmycke som kan putsas och poleras om och om igen.

Rengör ditt smycke genom att putsa det med en torr och mjuk trasa. Behövs det mer rengöring? Se nedan film med tips på miljövänlig smyckesrengöring för våra smycken utan pärlor och kristaller. Smycket i filmen är örhängena Hervor Tirfing, tillverkade i sterlingsilver pläterade med 24 karats guld, men behandlingen fungerar lika fint för smycken i enbart silver.  Du behöver bakpulver, kokande vatten, en glasform och aluminiumfolie. Folien går fint att återanvända vid nästa rengöring eller återvinns som metall.

bottom of page